Tekenen met schaapswol

Blog, Installaties, Objecten, Openbare ruimte, Tekenen

Ik ben bovenal een tekenaar. Tijdens de kunstdagen in 2012 presenteerde ik ook tekeningen. De Kloostertuin van het klooster in Wittem fungeerde toen als decor. Ik heb onder anderen een levensgrote tekening opgehangen in de vorm van een gordijn. Ik tekende met schaapswol.

Dit werk zijn 10 verschuifbare lappen van elk 1 meter breed en 3 meter lang. Het beeld (oppervlakte, breedte, diepte) verandert niet alleen door het standpunt dat de toeschouwer inneemt. Hij kan ook zelf ingrijpen. Er kan geschoven worden voor een doorgang, er kan een tekening gecreëerd worden, er mag worden gevoeld, er kan worden deelgenomen aan het werk en nog meer.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om het gordijn te maken voor een locatie met mensen en schapen. In afwachting van een goede gelegenheid, werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan deze kunstdagen. Met de kloosterlingen (herders) en het volk (schapen) in mijn achterhoofd heb ik dit kunstwerk gemaakt voor in de Kloostertuin van Wittem.

In 2014 presenteerde ik het in Terblijt tijdens “Last Rose of Summer” op het Plateau van Margraten in de tuin van Jaak Crasborn en Ineke Vanden Braak. Afhankelijk van je standpunt graasden hun schapen op de achtergrond of voorgrond.

Door

Laat mijn beeldende kunst je verrassen en je overhalen om mijn presentaties te komen bekijken. Onderweg, in de openbare ruimte, herken je het wellicht al.