Kunstsymposium Oogsten

initiatieven, Installaties, Kunstsymposium Oogsten, Openbare ruimte
Vrouwen uit de kunst bevragen het glazen plafond en oogsten met Pasen.

Van maandag 10 t/m paasmaandag 17 april 2017 vindt het Kunstsymposium Oogsten plaats op binnen- en buitenlocaties bij Wanda Reiff – Contemporary Art op het Plateau van Margraten.

Een initiatief van Wanda Reiff (galeriehoudster) en Natascha Waeyen (beeldend kunstenaar).

dertien vrouwelijke Euregionale kunstenaars, in de leeftijd van 26 tot 89 jaar die letterlijk en figuurlijk uit de kunst zijn, werken en leven 8 dagen samen in de vorm van een artist-in-residence. Allen ondernemende kunstenaars die midden in de maatschappij staan en zowel nationaal als internationaal hun sporen hebben verdiend en bovenal nog steeds verdienen. Zij discussiëren over het nog steeds bestaande ‘glazen plafond’ en gaan op zoek naar de plek die zij willen en kunnen innemen in de (kunst)wereld. De variatie in generaties van de deelneemsters aan het Symposium laat zien wat de ontwikkeling in de kunstsector door de jaren heen teweeg heeft gebracht en zorgt voor nog meer diversiteit en visies in de kunst door de combinatie van ervaring en jong enthousiasme.

Tijdens het Kunstsymposium doen 4 BA studenten (University College Maastricht, Peers-project) en 4 ReMA studenten (Universiteit Maastricht, CAST Joint Research Project) onder leiding van Prof. Dr. Aagje Swinnen onderzoek naar de manier waarop vrouwelijke kunstenaars hun weg vinden in het huidige artistieke veld. Daarbij gaat de aandacht in het bijzonder uit naar vragen omtrent gender en leeftijd.

Voorafgaand aan het symposium maken kinderen uit groep 7 en 8 van Basisschool Sint Jozef uit Oost-Maarland filmportretten van een aantal van deze inspirerende vrouwen.

Middelbare scholieren uit de regio Maastricht en het Heuvelland kunnen zich aanmelden voor een Vlogproject dat tijdens de symposiumweek wordt gehouden. De resultaten worden gebroadcast via YouTube en andere social media.

Het Symposium is de gehele week toegankelijk voor publiek. Het is een unieke gelegenheid om het creatieve proces van de kunstenaars nauwgezet te volgen, met hen in gesprek te gaan, samen te eten en te drinken en deel te nemen aan het programma tijdens het Symposium Oogsten. Er vinden onder meer rondleidingen, lezingen en discussies plaats onder leiding van mensen uit de culturele en wetenschappelijke sector. Voor meer informatie over de rondleidingen en voor aanmeldingen kunt u contact opnemen met de organisatie.

Op zaterdag 15 april wordt het Oogstfeest gevierd. Tijdens het paasweekend (16 en 17 april) worden de resultaten van deze week intensief samenwerken en onderzoek aan het publiek gepresenteerd. Het publiek kan zich laten gidsen en genieten van de kunst, performances en muziek. Ook hierbij bent u van harte welkom!

Deelnemende kunstenaars: Nathalie Brans | Claudia Breuer | Mireille Brouwer | Titia Eggen | Iris van den Ende & Yvonne Freckmann | Sabine Jacobs | Monique van Kerkhof | Gerrie Laudy | Sylie Marcias Diaz | Ursula Pahnke Felder | Marijke Stultiens | Linda Verkaaik | Claudia Volders | Natascha Waeyen

Volg het KUNSTSYMPOSIUM OOGSTEN via:
facebook.com/KunstsymposiumOogsten/
plateaukunst.nl/kunstsymposiumoogsten/

Door

Laat mijn beeldende kunst je verrassen en je overhalen om mijn presentaties te komen bekijken. Onderweg, in de openbare ruimte, herken je het wellicht al.