Heiligdomsvaart – “minstens tachtig rondjes”

Blog, Installaties

Ter gelegenheid van de 55e Heiligdomsvaart tonen circa zestig kunstenaars in gangen van de pandhof van de Onze Lieve Vrouw Basiliek hoe zij, elk op individuele artistieke manier, in een uniek kunstwerk vorm hebben gegeven aan de inhoud van het thema van de Heiligdomsvaart 2018: ‘Doe goed en zie niet om’.

Officiële opening
Zaterdag 26 mei om 16:00 uur in de kruisgang

Openingsdata & tijdstippen
Donderdag 24 mei t/m zondag 3 juni van
10:00 uur tot 17:00 uur; donderdag tot 21:00 uur.

Voor deze expositie hebben Maarten van den Berg en ik samen een installatie gemaakt. Ons is de eer gegund om de bezoekers aan de ingang van de kooromgang te verwelkomen met deze installatie. Voor dit werk hebben Maarten en ik een gezamenlijke taal ontwikkeld waarin poëzie, draadgaas en braille de basis vormen voor deze prachtige sacrale omgeving. Tevens is deze installatie de opmaat naar het ‘Gesammt Kunstwerk’ dat van 8 juni tot en met 30 augustus te zien zal zijn in de Missiekapel van Heythuysen die dan haar 27e editie als kunsttempel viert.

 

Voor meer informatie: http://www.heiligdomsvaartmaastricht.nl/nl/programma-c/kunstwerken-hedendaagse-kunstenaars

 

Door

Laat mijn beeldende kunst je verrassen en je overhalen om mijn presentaties te komen bekijken. Onderweg, in de openbare ruimte, herken je het wellicht al.