Lichtpiramide

Blog, Installaties, Openbare ruimte

Duits en Engels vertalingen lichtpiramide

Het kunstwerk is opgebouwd uit 245 gegalvaniseerde buizen en door software aangestuurde verlichting. Je komt als weggebruiker aan op een van de 4 punten van de piramide. De hoeken van de piramide zijn dus gericht naar de wegen. En komen bij elkaar in de top van de piramide.File_081

Zo komen de wegen bij elkaar en worden ze letterlijk met elkaar verbonden en vloeien ook weer uit elkaar. Daarnaast is de piramide afgerond naar binnen, van hoek naar hoek zit een ronding en men zou er een bal in kunnen leggen. Dit doet recht aan de ronde vorm van een rotonde en maakt het geheel dynamischer dan de normale vorm van een piramide.

De buizen lopen in dezelfde verticale richting als de bomen en gaan daarom op in het landschap. Ook de transparantie en verdichting die er ontstaat als de toeschouwer om de buizen heen gaat zorgen ervoor dat het kunstwerk op gaat in het landschap. Als je aan komt rijden is het helemaal transparant, maar als je eromheen rijdt verdicht en opent het kunstwerk zich vanwege de ruimtes tussen de buizen.

File_79

Het kunstwerk wordt verlicht zodra de straatverlichting aan gaat. LED-verlichting, aangestuurd door software, zorgt ervoor dat de piramide steeds weer anders belicht wordt, alle vier de jaargetijden zijn anders geprogrammeerd.

foto’s met verlichting: Marco Naseman – ©marcofoto.nl                                                           Lichtpiramide 2007 te Heythuysen

Door

Laat mijn beeldende kunst je verrassen en je overhalen om mijn presentaties te komen bekijken. Onderweg, in de openbare ruimte, herken je het wellicht al.