Huis en de souvenirs van het Huis

initiatieven, Installaties, Kunstsymposium Oogsten, Openbare ruimte, Tekenen

Achterom bij Wanda Reiff, in de wei van Lukas en Marion, tekende ik met 70m² volièregaas, een paar tangetjes en mijn handen mijn Huis (een kubus van 2,5m³). Soms lag ik dagenlang op de grond, soms stond ik urenlang op een ladder. In de aanloop naar OOGSTEN had ik al alles al op maat geknipt en de wanden met behulp van mijn soldeerbout voorzien van details. Desondanks was het tijdtechnisch gezien te ambitieus om op tijd klaar te zijn voor de presentatiedagen van de symposiumoogst tijdens de Paasdagen (16/17 april 2017). Ik presenteerde iets dat leek op een bouwwerk dat nog in de steigers stond. In de weken erna voltooide ik mijn Huis, voorzien van een heus plafond, een entree en (deels) gedecoreerde ramen en muren.

“Huis is mijn bijdrage aan Kunstsymposium OOGSTEN. Mijn (kunst)werk, maar het staat ook symbool voor de positie die ik inneem in het deelnemende gezelschap tijdens OOGSTEN, onze maatschappij en het duidt mijn huidige levensfase. Ondertussen behoud ik mijn authenticiteit als beeldend kunstenaar, maar blijf ik ook de vrouw, die ik toch onmiskenbaar ben.

Kom het gerust bezichtigen, het is opengesteld voor publiek tijdens de presentatieweekenden en Plateaukunst bij Wanda Reiff op het Plateau van Margraten.”

Ik maakte 10 unieke souvenirs met elk een eigen boekje naar aanleiding van “Huis”. Tijdens PlateauKUNST 2017 en de Huislunch op 3 december 2017 zijn deze allemaal verkocht.

Souvenir 1

Souvenir 1

Souvenir 2

Souvenir 3

Souvenir 4

Souvenir 5

Souvenir 6

Souvenir 7

Souvenir 8

Souvenir 9

Souvenir 10

Door

Laat mijn beeldende kunst je verrassen en je overhalen om mijn presentaties te komen bekijken. Onderweg, in de openbare ruimte, herken je het wellicht al.