voor een visitekaartje op de eerste rij!

Blog, initiatieven, Projecten, Voor een visitekaartje op de eerste rij!

deelnemers | participants | teilnehmer | participantes – vooreenvisitekaartjeopdeeersterij #1- #50
deelnemers | participants | teilnehmer | participantes – vooreenvisitekaartjeopdeeersterij #51- #100

www.facebook.com/vooreenvisitekaarteopdeeersterij
Einddoel project: Visitekaartje afgeven

English, scroll down

“Voor een visitekaartje op de eerste rij!”

Menige maker in de culturele sector heeft (vermoedelijk heel vaak) gehoord dat je vergoeding voor bijvoorbeeld deelname aan een project of een expositie een prachtig “visitekaartje” is. Daar doe je het toch zeker voor? Ik ben inmiddels 25 jaar afgestudeerd en ik hoor dat in ieder geval nog steeds. Helaas beleggen we daar geen boterhammen mee. Al jaren wordt er strijd geleverd, maar het is nog niet gelukt om dit fenomeen uit te roeien. Daarom heb ik deze actie spontaan op touw gezet om een passend antwoord te hebben.

Siri Hollman maakte een filmpje “kunst is meer dan alleen geknutsel” over mijn initiatief “voor een visitekaartje op de eerste rij!”.

De deadline om een bijdrage te leveren is inmiddels verlopen.

De deelnemers maakten een een kunstwerk, gedicht, partituur of een andere kunstvorm ter grootte van een visitekaartje binnen de maten van een visitekaartje: 85 x 55 mm oftewel 3,35 x 2,17 inches en maximaal een dikte/hoogte van 55 mm oftewel 2,17 inches. Voor geluid of video een bijdrage niet korter zijn dan 5,5 secondes en niet langer dan 8.5 secondes.

De bijdragen blijven eigendom van de makers. Na de presentatie van het dit project, krijgen zij hun werk allemaal terug.

Meer informatie kun je bij mij opvragen via mijn contactgegevens of facebook

Op 28 februari 2021 was de deadline voor het aanleveren van een bijdrage. Op 17 maart 2021 is de eerstvolgende verkiezingsdag voor de Tweede Kamer en wij gaan figuurlijk “ons visitekaartje afgeven” op het binnenhof in Den Haag aan de 150 (nieuwe) Kamerleden. Er wordt een publicatie gemaakt met alle bijdragen met de ondertitel: Méér dan 150 makers- een creatief statement. 

Zie het evenement op Facebook: Visitekaartje afgeven

Ik hoop dat we een enorme statement kunnen maken dat iedereen aan het denken zet. 

“Voor een visitekaartje op de eerste rij!”

English:

In Dutch and in English “visitekaartje” has a literally and a figurative meaning:

  1. Literally: business card, the small cards you give to your relations.
  2. Figurative: calling card, a great advertisement.

We have also an expression: “Voor een dubbeltje op de eerste rij”, literally translated: “For a dime at the first row”. For this reason, I call this project: “voor een visitekaartje op de eerste rij!” literally translated: “For a calling card in the first row”. Of course, it is not the artist who’s sitting first row! A much better translation would be: ‘Front row seats for a business card!

Numerous artists (and other makers in the cultural sector) have (probably very often) heard that your payment for participating at a project or an exhibition is a beautiful calling card. Great advertisement for you! About 25 years ago I finished Art school. I still hear it. Unfortunately, a calling card does not put food on the table. After years of fighting, but still no changes. So, to make a change, we need to get outside the lines. Time to take action in a frivolous way.

Art pieces, poems, music compositions or any other art form with the dimensions of a business card. From now on we always have an appropriate response.

The pieces of art (any kind of art expression) have the standard dimensions of a “business card”, 85 x 55 mm or 3,35 x 2,17 inches, the maximum thickness is 55 mm or 2,17 inches. Sound or video contribution are not less than 5.5 seconds and no longer than 8.5 seconds.

The deadline for contrubutions was the 28th of Februar!
March 17, 2021 is the next election day for the House of Representatives in the Netherlands and we will figuratively “hand over our business card” ‘op het Binnenhof’ in The Hague to the 150 (new) MPs. 

On March 17, 2021 we are going to “hand over our calling card” in the courtyard in The Hague on the following election day of the house of parliament. A publication is also made with all contributions.

See the event on Facebook: visitekaartje afgeven

deelnemers | participants | Teilnehmer | participantes

Natascha Waeyen
Door

Laat mijn beeldende kunst je verrassen en je overhalen om mijn presentaties te komen bekijken. Onderweg, in de openbare ruimte, herken je het wellicht al.