Thuis met Pasen | Ruimte door Waeyen

Blog, presentaties

In 2020 ben ben ik 25 jaar geleden afgestudeerd en het is dus weer hoogste tijd voor een expositie en een nieuw boek.

!!Ondertussen staat alles op z’n kop vanwege het coronavirus. Heel grote kans dat er met Pasen nog geen wonder is geschied en we allemaal thuis zijn met Pasen. Dan wordt ‘Thuis met Pasen’, ‘Thuis met….?….’ We zijn flexibel en we houden jullie op de hoogte!!

Het lijkt mij wel het uitgelezen moment om de tijd te nemen voor een boek. ‘Ruimte door Waeyen’ is klaar!! Ik ben er enorm trots op.

Heb jij interesse in het boek? neem dan contact met mij op. Je kunt er eentje kopen voor € 35. Als je in de buurt woont, kan ik het zelf bezorgen. Voor mensen die niet in de buurt wonen kan ik op de post doen, de verzendkosten binnen Nederland bedragen € 4. Buitenland kan ook, maar dan leggen de verzendkosten hoger.

Hieronder kun je er wat meer over lezen en ik stuur je graag wat foto’s van de inhoud, alvorens je beslist om het boek te kopen.

Boek ‘Ruimte door Waeyen’

Het full-colour boek (25 x 25 cm.) vertelt 120 pagina’s lang over 25 jaar werken. Jos Wachelder is verantwoordelijk voor het grafisch ontwerp en de vormgeving. Annelies Hendrikx schreef de openingstekst. Govert Derix schreef een essay voor het boek. Jullie begrijpen dat ik in mijn nopjes ben!

Om jullie ook nieuwsgierig te maken, geef ik niet allen de cover en de titel ‘Ruimte door Waeyen’ prijs, maar ook een paar regels uit de teksten van de schrijvers die wat te raden overlaten.  

Annelies Hendrikx

“Het resultaat van 25 jaar professioneel en hartstochtelijk gepriegel met ijzerdraad en volièregaas.”

Govert Derix

“Sinds ik in de tuin van het Wolfshuis het huis van Natascha Waeyen zag staan, woont dat huis een beetje in mij. En toen Natascha me vroeg mij wat meer in haar werk te verdiepen, vroeg ik me af wat er gebeurt als je vanuit dat doorwaaibare huis van ijzerdraad naar haar werk kijkt.”

“Mijn eerste opzet was om de lezer en bezoeker in dit essay enkele ‘waeyende sleutels’ aan te reiken die toegang geven tot een huis in een tuin.”

Special editions

Ik heb 10 kleine werken gemaakt (ingelijst 25 x 25 x 4.5 cm) die je gecombineerd met het boek voor € 200 per stuk kunt kopen. Én je ontvangt een uitnodiging voor twee personen voor de besloten boekpresentatie en preview van de expositie Thuis met Pasen met Yvette Jongen, inclusief een hapje en een drankje.

Expositie Thuis met Pasen van 11 tot en met 13 april.

Alle drie de dagen staat de deur van het atelier, de tuin en mijn huis voor iedereen open van 11:00 tot 18:00uur.

Mijn gast, Yvette Jongen

Yvette Jongen is te gast! Ze werkt nu aan porseleinen objecten voor deze expositie. Tekenen met ijzer in combinatie met wegwerpmateriaal in porselein. Dat belooft wat.


“minstens tachtig rondjes”

Deze installatie, die ik in 2018 realiseerde met Maarten van den Berg en waarvoor Selena Waas een prachtige ‘gebarentaal-video’ maakte van Maartens’ gedicht, “minstens tachtig rondjes”, is in het atelier te zien.

Door

Laat mijn beeldende kunst je verrassen en je overhalen om mijn presentaties te komen bekijken. Onderweg, in de openbare ruimte, herken je het wellicht al.